Tänk på att aktuella nyheter ligger först.

Valparna växer

Valparna växer och snart kommer hanen Morris flytta till sin egna familj. Tiken Gaby kommer att stanna kvar hos oss. 

IMG_20200401_144240


Valpmys

Valparna växer och frodas. Nu bor vi i hage och äter riktig mat. 

3,5 vecka på korten.Har också fått sina namn Gaby och Morris.

IMG_20200303_165713IMG_20200303_165538


Amy fått sin första kull

Nu har Amy (NORD UCH NORDIC CH SV-19 Tweed Timely) fått sin första kull valpar. I lådan finns två tjocka bebisar som växer och frodas som de skall, en hane och en tik. Valparna är redan tingade.

Pappa till valparna är Simon (C.I.B NORD CH NV-18 Tweed Tea Time). Blir spännande och följa valparna, som redan är har fått sina stamtavle namn Tweed Toy Soldier och Tweed Toy Story.

 

Amy och valparna

Vi kommer eventuellt para en tik till våren.

Men söker ni Westie titta på rasklubbens hemsida www.westiealliansen.se för att hitta aktuella valpar till salu eller telefonnummer till uppfödare för att ringa runt.

 


Valparna är sålda

Valparna har nu vuxit upp och är snart flyttklara. Alla har fått nya familjer.


Långresa dag 1

Ibland så måste jag bara utmana ödet lite och se vad man kan prestera på så kort tid som möjligt. Denna gången innebar det resa till Danmark Vejen, fortsätta vidare till Polen, för att åka tillbaka till Danmark igen och sen hem.

Och jovisst det går att utföra. Bra att tänka på, sov i tältet när du kan.

På resan förutom de två maskothundarna Vera och Julie, var då Amy, Tweed Timely, när hon ändå är på gång. Sedan har vi lånat med oss fin sällskap i hanen Sokrates, Kriswestin Yessman. Vi har inte rest ihop innan men Sokrates finner sig snart i resesällskapet och mig.

Första dagen Danmark Vejen, domare Knut Sigurd Wilberg, Dansk Kennelklubb och Nordic utställning.

Sokrates började i öppenklass, visade sig utmärkt med sin nya handler (jag), vann öppenklassen fortsatte storstilat med att bli Bästa Hane, med både Danskcert och Nordic Cert. 

Amy ville ju inte vara sämre och från championklass travade även hon till sig Bästa Tik. Med Dansktcert och Nordic Cert. Detta betyder dock att hon nu blev Dansk champion, Nordisk champion och nya Nordic CH (nordiskt show champion), som första Westie Tik i norden, första Westie med titeln registrerad. Vilken tös.

Sokrates blev sedemera BIR och Amy BIM. Dagen slutade inte där, vi skulle ju förvisso åka 70 mil till Polen men måste ju ändå gå in i gruppen. Tur var väll det för inte nog med allt, Sokrates lyckades plocka en 3:de plats. Duktig pojke!

Nu åker vi vidare mot nytt land.


TRANSLATE